پروژه مرمت و احیای تکیه بیگلربیگی کرمانشاه
پروژه مرمت و احیای تکیه بیگلربیگی کرمانشاه
کد:M 232
تکیه بیگلربیگی که قدمت آن به دوران قاجار باز میگردد، توسط فردی به نام عبدالله خان ملقب به بیگلربیگی ساخته شده است و امروزه از جاهای دیدنی کرمانشاه به شمار میرود.
تکیه بیگلربیگی در بافت قدیم شهر کرمانشاه، در خیابان مدرس و مقابل مسجد جامع قرار دارد. ساخت این تکیه در سال ۱۳۰۹ ه.ق توسط مرحوم خادمالحسین عبدالله خان فراشباشی ملقب به بیگلربیگی از مقامات مشهور و با نفوذ کرمانشاه در دوره قاجار شروع شد و عملیات ساخت آن در سال ۱۳۱۵ ه.ق یعنی ۶ سال بعد، به پایان رسید. همچنین تزیینات گچبری و آیینهکاری آن در سال ۱۳۲۶ ه.ق تکمیل شد.
دربهای ورودی
تکیه بیگلربیگی سه درب ورودی دارد. ورودی اصلی آن در جبهه جنوب شرقی قرار دارد. سردر ورودی با مقرنسهای گچی و گچبریهای برجسته تزیین شده است. همچنین در دو طرف ورودی، دو ردیف طاقنما وجود دارد. طاقنمای ردیف پایین مانند سردر ورودی با مقرنسهای گچی و گچبریهای زیبا تزیین شده است. داخل طاقنماهای ردیف فوقانی با پیکرههای گچی از شخصیتهای دوره قاجار زینت یافته است.
پس از سردر ورودی، فضای هشتی قرار دارد. در دیوارهای این فضا طاقچههایی ایجاد شده و سقف آن با رسمبندیهای آجری تزیین شده است. در ضلع شمالی هشتی، درگاهی چوبی وجود دارد که از طریق آن میتوان وارد خانههای وابسته به تکیه شد. پس از هشتی، دالان نسبتا درازی قرار دارد که به حیاط اصلی تکیه منتهی میشود. سقف دالان نیز با تزیینات معقلی مزین شده است.
در ضلع جنوبی دالان، دو درگاه چوبی ایجاد شده است و از طریق آنها میتوان به خانههای جبهه جنوبی تکیه، دسترسی یافت. در ضلع شمالی ورودی دیگری وجود دارد که به کوچه بنبست منتهی میشود. از طریق این ورودی میتوان به فضاهای مسکونی ضلع شمالی تکیه دسترسی پیدا کرد.
حیاط تکیه
این تکیه حیاط نسبتا وسیعی دارد که کف آن در حدود ۲/۵ متر از کف خیابان پایینتر است. در وسط حیاط نیز حوض بزرگی قرار گرفته است. این حیاط در ماه محرم، میزبان جمعیت انبوه عزادارن حسینی است. با توجه به چنگکهای باقیمانده در قسمت ایوان غربی، به نظر میرسد در فصل زمستان نیز با برپایی چادر در این حیاط از عزاداران استقبال میشده است.
ازاره حیاط، سنگی است و در برخی قسمتها به ویژه روی پایه با پلاکهای سنگی منقش به نقوش هندسی و گیاهی تزیین شده است. اطراف حیاط با فضاهای متعددی احاطه شده است. فضاهای بخشهای شمال شرقی و جنوبی حیاط، کارکرد مسکونی داشته و در بخش غربی نیز گنبدخانه حسینیه قرار گرفته است. بخش شرقی حیاط شامل فضاهایی دو طبقه است.
تاقهای تکیه
این تکیه دارای ۲۴ اتاق است کهدر طبقه اول راه دسترسی به این اتاقها از طریق پلکانهای داخل حیاط صورت میگیرد. کف اتاقها یک متر بالاتر از کف حیاط است. در داخل هر کدام از این اتاقها طاقچههای متعددی و جود دارد که به صورت دو طبقه هستند که از طبقه دوم برای نگهداری وسایل مهم تر استفاده میکردند. در داخل هر اتاق ۱۶ طاقچه وجود دارد که برای نگهداری وسایل از آن استفاده میکردند. در ضلع شمال شرقی حیاط، یک آشپزخانه وجود دارد که در ایام محرم برای تهیه غذای عزاداران مورد استفاده قرار میگرفتهاست. بخش جنوبی حیاط شامل چهار فضا است که سه فضای ان دارای ارسی است. راه دسترسی به این فضاها از طریق پلکان سنگی داخل حیاط صورت میگیرد کف این فضا نیز حدود یک متر بالتر از کف حیاط است.
بخش شمالی حیاط دارای دو طبقه و یک زیر زمین است؛ که راه دسترسی به زیرزمین از طریق پلکانی در حیاط صورت میگیرد. زیرزمین تکیه شامل حوضخانه، محل استراحت تابستانی و تعدادی اتاق است. پنجرههای زیرزمین به پنجرههای مشبک یا زنبوری معروف است که در واقع کار بادگیر را انجام میدهد. سقف حوضخانه و استراحت گاه تابستانی با تیرهای چوبی و تخته کوبی پوشیده شدهاست و اتاقهای اطراف دارای طاقهای آجری است. سقف هر یک از این اتاقها با گچ بریهای زیبایی تزیین شدهاست. هم چنین در حدفاصل حوضخانه و استراحتگاه دو ستون زیبای چوبی وجود دارد که ساقهٔ ستونها به صورت چندوجهی و سر ستونها از نوع سرستونهای چوبی است. این مجموعه به شیوه مقرنس کاری تزیین شدهاست. در طبقهٔ اول بخش شمالی، شاهنشین قرار دارد و اطراف ان را فضاهای متعددی احاطه کردهاست. فضای شاهنشین مشرف به حیاط دارای ارسی چوبی بسیار زیبایی است دو طرف ارسی با ستون نماهای گچی تزیین شدهاست.
——————————————————————————————————-
نام محصول:پروژه مرمت و احیای تکیه بیگلربیگی کرمانشاه
فرمت فایل: پاورپوینت
تعداد صفحات: 60
حجم فایل:24 مگابایت
قابل پرداخت با کلیه کارت های بانکی
نحوه خرید :
۱- کلیک روی دکمه خرید و پرداخت ۲- ثبت ایمیل و مشخصات ۳- پرداخت مبلغ با کلیه کارتهای بانکی ۴- نمایش لینک دانلود فایل و ارسال یک نسخه به ایمیل شما
دوستان عزیز در صورت هرگونه مشکل در خرید یا دانلود فایل و همچنین سوال در مورد محصول لطفا با شماره ۰۹۱۰۰۸۹۴۹۰۶ از طریق تلفن و تلگرام باما در ارتباط باشید.
پروژه مرمت و احیای تکیه بیگلربیگی کرمانشاه،پروژه مرمت و احیای تکیه بیگلربیگی کرمانشاه