مرمت ابنیه

پروژه مرمت و احیای مسجد آقامیر تهران

پروژه مرمت و احیای مسجد آقامیر تهران

کد:M 204

مسجد آقامیر یکی از بناهای دوره قاجاریه است که دارای هویت کامل معماری مذهبی دوره قاجاریه است. مسجد در طول دوران تغییرات زیادی داشته است که در نهایت منجر به اجرای طرح مرمت شده که هم اکنون در حال اجراست، قرار گرفتن در منطقه 12 تهران و در کنار بافت تاریخی و جمعیتی اصلی شهر تهران قدیم و موقعیت ممتاز نزدیک میدان توپخانه و بازار تهران و کاخ های قاجاریه و حضور در محله ارگ پامنار و سنگلج همه باعث ترفیع رتبه این مسجد تاریخی گشته است. از این رو اهمیت مرمت این بنای هویتی تاریخی دو چندان است. در این ارائه سعی شده است به تمام زوایای مرمت مسجد دوره قاجاری آقامیر توجه شود و طرح مرمت نیز در ان گنجانده شود و همچنین موقعیت فعلی ان نیز به تصویر کشیده شود.

شناخت وضع موجود مسجد آقامیر

مسجد دارای سردر نمی باشد که احتمالا در بازسازی های قبلی مسجد ، سر در قبلی را تغییر داده اند.  و همچنین این مسجد یک طبقه بوده و بعدها یک اتاقک بر روی  بام آن  اضافه گردیده است .که کاربری آبدارخانه ی مسجد را در زمانی که مسجد مورد استفاده بوده داشته است. ورودی مسجد که آن هم ، از الحاقات سال های بعد به مسجد است دارای فرم خاصی نمی باشد ،دارای فرم چهارگوش است که ورودی پلکان بام مسجد نیز در این قسمت قرار دارد .

سقف مسجد به صورت طاق و تویزه اجرا شده ودارای سه نورگیر از سقف می باشد. از کانه پوش برای مسطح کردن بام استفاده شده است. پایه ها کاملا با آجر اجرا شده و با کلاف چوبی بهم دوخته شده اند.

این مسجد دارای یک محراب آجری با تزئینات  کاشی  معقلی می باشد که اینها کاشی هايی هستند که با طرح و نقش های مختلف با اشکال چند ضلعی های هندسی کنار يکديگر قرار می گيرند و تشکيل نقش کلی را می دهند. هنرگره کاشی از حرکت شکل های مربع و مستطيل و لوزی وغيره به وجود می آيد.

کف شبستان مسجد ، آجر فرش می باشد که برروی آن یک پوشش چوبی در سال های بعدی الحاق شده است.

دیوارهای آجری داخلی بنا با لایه هایی از گچ و رنگ ودیوارهای آجری بیرونی با لایه ای از سیمان تا ارتفاع 2 متر پوشیده شده اند.پلاستر سیمان و موزاییک که بصورت ازاره  تا ارتفاع 2 متر دیواره های مسجد را در برگرفته است بعنوان لایه ای عایق در بنا تعبیه شده که البته اثر سوء با خود به همراه داشته ، از این جهت که ازاره ی الحاقی باعث حبس نم و رطوبت در داخل جداره ی دیوار شده و اثرات رطوبت را بر بنا تشدید کرده است.

هم اکنون بنا بدلیل تخریب زیاد و متروکه شدن دارای وضعیت نامناسبی می باشد، قسمت زیادی از بام ، طاق و ستون ها براثر رطوبت و نشست بنا و همچنین اجرای نامناسب اولیه آن دچار تخریب شدید گردیده و آوار ناشی از ریزش طاق ها باعث نشست  قسمتی از پی بنا شده است.

همچنین رطوبت باعث پوکی و شوره زدن آجرهای بکار رفته در دیواره ها ، ستون ها وطاق ها شده است.

از الحاقات بعدی اضافه شده به بنا ازاره های موزائیکی است که خود باعث تشدید تخریب رطوبتی بنا شده است.

وقف نامه مسجد آقامیر :

بر اساس وقف نامه ی یافت شده ازاین مسجد، پیشینه ی تاریخی این بنا به دوران قاجاریه باز می گردد ، در وقف نامه ذکر شده که در تاریخ 18 شهر جمادی اول 1287 قمری این بنا و چهار دکه دکان و یک دکه دکان و مستقلات آن بسمت جنوب توسط واقف با القاب گوهر بحرسلطنت شمس فلک رفعت سرکار نوابه علیه عالیه ،وقف گردیده است.

———————————————————————————————————-

نام محصول:پروژه مرمت و احیای مسجد آقامیر تهران
فرمت فایل: پاورپوینت
تعداد صفحات: 169
حجم فایل:25 مگابایت

قابل پرداخت با کلیه کارت های بانکی


نحوه خرید :

 ۱- کلیک روی دکمه خرید و پرداخت ۲- ثبت ایمیل و مشخصات ۳- پرداخت مبلغ با کلیه کارتهای بانکی ۴-  نمایش لینک دانلود فایل  و ارسال یک نسخه به ایمیل شما

دوستان عزیز در صورت هرگونه مشکل در خرید یا دانلود فایل و همچنین سوال در مورد محصول لطفا با شماره ۰۹۱۰۰۸۹۴۹۰۶ از طریق تلفن و تلگرام باما در ارتباط باشید.

پروژه مرمت و احیای مسجد آقامیر تهران،پروژه مرمت و احیای مسجد آقامیر تهران

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا