پروژه مرمت و احیای بازار تبریز به همراه نقشه اتوکدی
پروژه مرمت و احیای بازار تبریز به همراه نقشه اتوکدی
کد:M 223
بازار تبریز بزرگترین و مهمترین بازار سرپوشیده در سطح جهان بهشمار میرود که در شهر تبریز در ایران واقع شدهاست. این بازار با مساحتی حدود یک کیلومتر مربع، بزرگترین بازار سرپوشیده جهان است. بازار تبریز در مردادماه سال ۱۳۸۹ خورشیدی در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیدهاست.پیشتر به جهت قرارگرفتن شهر تبریز بر سر چهارراه جاده ابریشم و گذر روزانه هزاران کاروان از کشورهای مختلف آسیایی، آفریقایی و اروپایی از آن، این شهر و بازار آن از رونق بسیار خوبی برخوردار بودهاست.
بازار سرپوشیده تبریز با مساحتی بالغ بر یک کیلومتر مربع، وسیعترین مجموعه بههمپیوسته آجری در دنیا است که از ۵,۵۰۰ حجره، ۲۰ راسته، ۲۵ تیمچه و ۳۵ سرا، مدرسه، حمام، مسجد و کاروانسرا تشکیل شده است و از نظر قرارگیری تمام این بخشها در کنار هم، در میان بازارهای ایران همچون نگینی میدرخشد. این بازار که از جاهای دیدنی تبریزمحسوب میشود، در سال ۱۳۵۴ در فهرست آثار ملی ایران قرار گرفت و در سال ۱۳۸۹ بهعنوان بخشی از شاهراه ابریشم و بزرگترین سازه مسقف جهان در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید.
بهطور کلی، ﻛﺎرﻛﺮدﻫﺎی ﺑﺎزار تبریز شامل ﺟﻤﻊآوری، ﺗﻮزﻳﻊ و ﺧﺮدهﻓﺮوشی میشود. اجناس مختلفی در این بازار به فروش میرسد که مهمترین آنها فرش دستباف، کیف و کفش چرم، محصولات گیاهی و دارویی، ادویه، پارچه و… است که بیشتر حالوهوای بازارهای سنتی را دارد و در آن از وسایل پیشرفته امروزی مثل موبایل و کامپیوتر خبری نیست.
بازار تبریز نمونهای کمنظیر از بازارهای مناطق سردسیری در ایران محسوب میشود که در سالهای اخیر مورد بیتوجهی قرار گرفته و علاوه بر فرسودگی تاسیسات شهری، تجهیزات باکیفیت نیز در آن تعبیه نشده است. این فرسایش تدریجی، کاهش کارکرد اجتماعی و اقتصادی بازار را در پی دارد که در صورت تداوم بیتوجهی مسئولان، ادامه خواهد داشت.
در زمان قاجار که تبریز در نزدیکی بازارهای اروپایی قرار داشت و بهعنوان شهر ولیعهدنشین محسوب میشد، رونق و اهمیت بازار حفظ شد و همچنان نقش شاهراه اصلی صادرات ایران به اروپا را ایفا میکرد؛ بهطوری که در قرن سیزدهم و مصادف با دوره عباس میرزا، ولیعهد قاجار، به مرکز تجاری معروفی تبدیل شد که تاجران انگلیسی از طریق جاده ابریشم خود را به بازار تبریز میرساندند. حجم مبادلهها در این دوره بهاندازهای رسید که حدود ۳۰ درصد مراودات تجاری ایران در بازار تبریز انجام میشد. در دوران ولیعهدی عباس میرزا در کنار ساخت مجموعه کاخهایش موسوم به عالی قاپو در شرق بازار، سراها و تیمچههای زیادی احداث شد.
چون این بازار دقیقا بر سر راه جاده ابریشم بوده، برای همین بیشتر تاجرها برای انتقال بارشان از شرق دور به سمت استانبول و بعد از آن اروپا، از این بازار استفاده میکردهاند. از این نظر بازار تبریز شبیه دروازه ایران به تجارت جهان بود. از یک طرف محصولات مهم دنیا از اینجا وارد ایران میشد. ماشینآلات و جنگافزار و ادویههای شرق دور و ابریشم و تنباکو و رنگ و سنگهای قیمتی و پارچههای اعلا از دو سر جهان میآمدند و میرفتند. چون اینجا نرخ سودی که میکردند حتی از بازار تهران هم بیشتر بود.
بازار تبریز بلاهای زیادی را از سر گذرانده؛ از سیل و زلزله تا آتشسوری. اما همیشه هم در بازسازی و مرمت خوششانس بوده.
اولینباز یک زلزله در سال ۱۱۹۳ هجری قمری بخش زیادی از بازار را خراب کرد که حاکم وقت تبریز، دستور بازسازی بازار را داد. دفعه بعد در سال ۱۲۸۸ سیل بزرگی در تبریز آمد و به بخشهایی از بازار آسیب زد. همین شد که روی مهرانرود سد احداث کردند.
——————————————————————————————————-
نام محصول:پروژه مرمت و احیای بازار تبریز به همراه نقشه اتوکدی
فرمت فایل: پاورپوینت
تعداد صفحات: 113
حجم فایل:25 مگابایت
قابل پرداخت با کلیه کارت های بانکی
نحوه خرید :
۱- کلیک روی دکمه خرید و پرداخت ۲- ثبت ایمیل و مشخصات ۳- پرداخت مبلغ با کلیه کارتهای بانکی ۴- نمایش لینک دانلود فایل و ارسال یک نسخه به ایمیل شما
دوستان عزیز در صورت هرگونه مشکل در خرید یا دانلود فایل و همچنین سوال در مورد محصول لطفا با شماره ۰۹۱۰۰۸۹۴۹۰۶ از طریق تلفن و تلگرام باما در ارتباط باشید.
پروژه مرمت و احیای بازار تبریز به همراه نقشه اتوکدی،پروژه مرمت و احیای بازار تبریز به همراه نقشه اتوکدی